Organisatie

VVNL - De mensen achter de schermen

Bestuur

 Gérard Cloïn – Voorzitter VVNL – Moutstraat 105 – 6591 HG Gennep – +31 (0)6-11384830 – gaam.cloin@vvnl.org

Roel Dekkers – Secretaris VVNL – Picardie 71 – 6591 JB – Gennep – secretaris@vvnl.org

Maarten Jacobs – Penningmeester VVNL – Langeweg 60 – 6591 XZ – Gennep – penningmeester@vvnl.org

Algemeen mailadres : info@vvnl.org

Mogen wij ons even voorstellen?

GerardCoin
Roel

Mijn naam is  Gérard Cloïn, voorzitter van de Veteranen Vereniging Noord-Limburg (VVNL).

Geboren (1949) en opgegroeid in Dongen waar ik in 1972 mijn hoofdakte diploma voor het onderwijs behaalde. Onmiddellijk daarna viel de oproep voor militaire dienstplicht op de deurmat en werd ik als dienstplichtig militair opgeroepen in lichting 72-4 en ingelijfd bij de Geneeskundige Troepen.

Na een succesvolle periode bij 17 Pantserinfanteriebataljon in Oirschot, werd mij een contract gegeven als kvv’er. In 1974 kreeg ik de kans om via de Officiersopleiding voor Officier Speciale Diensten beroepsofficier bij de Intendance te worden. Bovendien heb ik toen op 30-08-1974 voor een toekomst gekozen met mijn echtgenote en ben ik getrouwd. 

Na mijn opleiding volgden plaatsingen in Ermelo. Hierna volgden twee plaatsingen in Duitsland van 1978-1985. Bij de oprichting van 41 Pantserluchtdoelatrilleriebatterij en later bij 43 Tankbataljon met de invoering van Leopard-II. Ik vertrok met mijn jonge gezin naar Bergen (-Belsen) aan de Lüneburgerheide in Duitsland en werkte in Langemannshof.

Op 29 juli 1981 verruilde ik mijn baret voor een blauwe Unifil kleur en diende als Commandant Bevo-peloton in Haris (Libanon), waaraan ik mijn Veteranenstatus dank. Mijn gezin bleef in die tijd wonen in Bergen-Belsen (Duitsland). Op 29 januari 1982 keerde ik daar terug. 

In 1985 volgde een plaatsing als docent  bij het Opleidingscentrum voor Didactiek en Leiderschap (OCDML) waar ik als docent werkzaam was tot september 1989.

In 1987 begon ik aan een avondstudie sociologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen waar ik vanaf 1989 de doctoraalfase in een dagstudie mocht afmaken. Gelijktijdig voltooide ik ook de studie psychologie. 

Mijn volgende plaatsingen zijn geweest bij Commando Opleidingen KL (COKL) in Utrecht, KMA (Breda), Hoofd Sectie Leidinggeven en Ethiek van de KL. In die tijd heb ik veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van uitzending(en) op militairen en hun gezinnen.  Bij het Platform Defensie Bedrijfsleven in de Staf 1 Divisie sloot ik op 1 juni 2005 mijn actieve loopbaan af.

Sinds 2008 ben ik inwoner van de gemeente Gennep en actief voor herdenkingen op 15 februari (bevrijding Gennep 1945), 4 mei en 5 mei. Daarbij kwam ik in aanraking met veteranen in mijn nieuwe omgeving. Dat inspireerde mij om meer met en voor mijn collega’s te betekenen. Met steun van de burgemeester werd ook de eerste veteranenbijeenkomst in Gennep georganiseerd. Hier besloten we als veteranen meer ontmoetingen met elkaar te hebben. Veteranen verdienen erkenning en een omgeving waarin begrip en een luisterend oor aanwezig is. Die omgeving wil ik met u allen voor ons gezamenlijk waarmaken. Dat is mijn inzet en met uw steun en hulp gaat ons dat lukken.

Hallo ik ben Roel Dekkers, secretaris van de Veteranen Vereniging Noord-Limburg (VVNL).

Ik ben in jan 1982 begonnen aan de onderofficiers opleiding aan de KMS te Weert waar ik vanaf dag een al wist dat ik opgeleid zou worden als elektronisch monteur bij het wapen der Verbindingsdienst.

Hier heb ik diverse functies vervult als hersteller communicatie apparatuur, in het begin als FM (Radio) monteur via EZB (Enkelzijband radio)  naar satellietcommunicatie specialist.

In die jaren ben ik bij diverse legerkorps herstel-compagnieën en diverse brigade herstel compagnieën aan het werk geweest tot dat ik in jan 1991 voor de eerste maal uitgezonden werd naar de MFO (Multinational Force & Observers) in de Sinai woestijn tussen Egypte en Israel.

Dit was meteen een uitzending voor een jaar en drie weken dit in verband met mijn specialisatie al daar. Een mooie tijd maar wel spannend net tijdens de eerste golf oorlog.

In 2001 ging ik met een totaal vreemde eenheid naar Bosnië in het kader van een SFOR missie dit keer voor een half jaar.

In 2005 werk ik al Eerste-Luitenant geplaats bij LCW in Dongen als satcom specialist in die tijd kreeg ik geregeld diverse opdrachten te vervullen in het missie gebied en ben ik meerdermalen in Afghanistan, Kosovo en Egypte  geweest om satelliet installaties te bouwen en te onderhouden.

Vanaf 2008 ben ik pelotons commandant geworden van een genie herstel peloton te Vught en later van de nieuw op te richten herstel peloton DGLC (Defensie Grondgebonden luchtverdedigings commando).

In 2013 ben ik dan als eerste herstel pelotonscommandant op missie naar Turkije geweest voor de operatie Active Fence voor de inzet van het Patriot raket systeem in Turkije.

Mijn laatste jaren tot 1 jan 2020 ben ik werkzaam geweest als hoofd sectie S4 van 13 Herstel compagnie.

Wat maakt nu zo’n veteranen vereniging zo belangrijk voor mij is het feit dat na mijn eerste missie in 1992 toen ik thuis kwam ik een handdruk kreeg van een generaal bedankt voor bewezen diensten en toen werd het stil, heel erg stil drie weken laten mocht ik mij melden bij mijn nieuwe eenheid.

In 2001 werd ik uitgeleend vanuit mijn organieke eenheid naar een andere eenheid voor een uitzending, na een half jaar kwam ik weer terug op mijn eigen kazerne en daar zeiden ze leuk dat je er bent kun je volgende week mee op oefening.

En zo zijn er legio verhalen te vertellen van mensen die niet goed door de organisatie zijn opgevangen en begeleid zowel tijdens als na terug komst van een missie dat diepe sporen heeft achter gelaten. Net alleen het weg zijn van je familie, vrouw en kinderen maar ook de zaken die je tijdens een missie mee maakt en ziet laten sporen achter en aan die mensen wil ik een luisterend oor bieden.

Lotgenoten onder elkaar, elkaar steunen en helpen dat is mijn drijfveer om lid te zijn van deze veteranen vereniging.

Ook ik heb het genoegen om me even voor te stellen. Mijn naam is Maarten Jacobs en ik ben in 1971 geboren in Blerick, gemeente Venlo. Hier heb ik een paar jaar gewoond waarna we als gezin zijn verhuisd naar Maasbree. Daar heb ik gewoond totdat ik in 2002 verhuisd ben naar Gennep.

Na mijn middelbare school ben ik via de pabo (geen succes) bij Defensie terecht gekomen. In 1993 mocht / moest ik opkomen voor indertijd mijn dienstplicht.

Ik ben opgekomen op de Pontonnierskazerne te Keizersveer, waar ik mijn rijopleiding voor de 4-tonner heb gehad. Daarna mocht ik naar het Piroc te Veldhoven voor de aanvullende rijopleiding voor de 10-tonner. 

Na dit allemaal mocht ik eindelijk “paraat”. Dit werd 111 GEMZWTCIE te Grave, maar dat duurde niet lang. Ik gaf aan dat ik wel interesse had in een voorlichting voor de uitzending naar Bosnië. Na later bleek stond interesse gelijk aan aanmelding. Ik hoorde mijn naam tijdens de voorlichting vallen en zo zat ik in de opleiding voor 1 NL (VN) SUPPORT COMMAND  bestemd om naar Lukavac Bosnië te gaan. In januari 1994 ben ik met de trein, de kwartiermakers groep, vertrokken naar Bosnië.

Na terugkomst ben ik de dienst uit gegaan en weer terug naar school, maar daar kon ik mijn draai niet vinden. In 1996 ben ik naar de KMS gegaan en vervolgens geplaatst bij 102 EOVCIE te Eibergen. 

Met deze eenheid ben ik in 2000 naar Banja Luka (1NL EOVDET) gegaan. Wederom was dit in Bosnië, alleen nu in een ander gedeelte van het land.

In 2004 / 2005 ben ik opnieuw uitgezonden maar nu naar Irak. 

Deze uitzending was met het 1 NL SIGINTDET. Het eerste gedeelte van de uitzending was in As Samawah en daarna ben ik de resterende periode gedetacheerd geweest in Ar Rumaytah. Hier had de organisatie, vanwege de onrust die er was ontstaan, behoefte aan een kleiner detachement die vanuit deze positie verdere informatie kon vergaren. 

Na terugkomst ben ik overgeplaatst naar het Schoolbat Zuid waar ik nog een tweetal functies heb vervuld. Tijdens mijn laatste functie bij Defensie ben ik begonnen aan een studie, waarna ik in 2009 Defensie heb verlaten.

Tegenwoordig ben ik werkzaam bij een administratie- en belastingadvieskantoor. Vanuit deze dagelijkse werkzaamheden is de stap naar penningmeester maar een kleine. Vandaar dat ik sinds de oprichting deze bekleed.

assignment_turned_in Registrations
Inschrijving 1
Niet verplicht echter heel handig voor de vereniging. Je kan dit zelf ook later toevoegen of weer verwijderen.
Password moet minstens 7 karakters lang zijn.
Password moet minstens 7 karakters lang zijn.

    
     
   
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.